Parade van koffiezetapparaten in maart

Het Repair Café van 16 maart bood een ware parade aan koffiezetapparaten in allerlei soorten en maten. 3 Philips apparaten waaronder 2 Senseo’s en één Saeco Xsmall. Eén Nespresso apparaat van Magimix en een DeLonghi koffiezetappraat. Bij Senseo’s zijn het vaak de vlotters die niet meer met het water meebewegen. Door lekkage zakt de vlotter in de watertank naar de bodem en blijft het lampje knipperen. Dat probleem is goed op te lossen: schoonmaken en dichtlijmen met een beetje lijm. Bij de koffiezetmachines met bonen speelt vervuiling vaak een rol, dergelijke machines moeten regelmatig en zorgvuldig worden schoongemaakt om goed te blijven functioneren. Kijk goed in uw handleiding voor de instructies.

U kunt bij het Repair Café met allerlei apparaten terecht. Op de foto maakt Han samen met de bezoekster een diaprojector weer gangbaar. Ook kunnen we kleine kledingreparaties uitvoeren, speelgoed lijmen, fietsen afstellen en allerlei andere klusjes om uw kapotte spullen te redden van de afvalberg.

Deze maand heeft Repair Café een rapport gepubliceerd met aanbevelingen voor betere repareerbaarheid van apparaten. Gebrek aan reparatiekennis belemmert Circulaire economie.

Het volgende Repair Café is zaterdag 20 april, van 11:00 – 13:30 uur in het OBG.