Het Repair Café van 15 mei gaat niet door

Repair Café

Helaas, de Corona-maatregelen maken dat het niet verantwoord is in mei een Repair Café te organiseren in het OBG. Hoewel we staan te popelen om weer aan de slag te gaan, willen we geen extra risico nemen voor de gezondheid van onze vrijwilligers en onze bezoekers.

We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en zodra het verantwoord is gaan we weer aan de slag. We houden u op deze website op de hoogte van onze plannen.
Waarschijnlijk wordt het de eerste maanden ‘reparatie op inschrijving’ in verschillende rondes.

We wensen u goede gezondheid is deze lastige tijd. Houd nog even vol!
Het team van Repair Café in het OBG

Het Repair Café van 21 november gaat niet door

Beeld van het Repair Café in februari 2020

We hebben besloten om het geplande Repair Café van 21 november af te gelasten. Hoe belangrijk wij het ook vinden om uw kapotte spullen te repareren en ze te redden van de afvalberg. Een Repair Café is óók een sociale ontmoetingsplek en daar is in deze coronatijd even geen ruimte voor. Zodra het verantwoord is zullen we weer een Repair Café organiseren, met reparaties op afspraak. 

Ondertussen wensen we u sterkte in deze lastige tijd, blijf gezond en houd afstand.

Het volgende geplande Repair Café is zaterdag 16 januari als de omstandigheden dat toelaten.

Het Repair Café van 17 oktober gaat niet door

Na de persconferentie hebben we besloten dat
het Repair Café op 17 oktober niet door gaat.

Op 17 okt is het tweede Repair Café in corona-tijd, we houden ons aan de corona-regels. Om een lange wachtrij te voorkomen zullen de reparaties alléén op afspraak worden uitgevoerd. Er komen vier rondes, die starten om 11:00, 11:45, 12:30 en 13:15 uur. De capaciteit is beperkt door de ruimte en het aantal reparateurs. Bezoekers kunnen zich inschrijven met één reparatie, waarbij ze zelf aangeven hoe laat en met welk voorwerp ze komen.
De reparateurs zitten elk aan een eigen tafel en houden 1,5 meter afstand van elkaar en van de bezoekers. In het OBG is het dragen van een mondkapje verplicht.

Het volgende Repair Café is zaterdag 21 november als de omstandigheden dat toelaten.

Op 19 sep weer Repair Café, maar wel op afspraak

Repair Café

Op 19 sep is het eerste Repair Café in corona-tijd, we houden ons aan de corona-regels. Om een lange wachtrij te voorkomen zullen de reparaties alléén op afspraak worden uitgevoerd. Er komen drie rondes, die starten om 11, 12 en 13 uur. De capaciteit is beperkt door de ruimte en het aanatl reparateurs. Bezoekers kunnen zich inschrijven met één reparatie, waarbij ze zelf aangeven hoe laat en met welk voorwerp ze komen. De reparateurs zitten elk aan een eigen tafel en houden 1,5 meter afstand van elkaar en van de bezoekers.

Op deze manier willen we toch een Repair Café organiseren.
De aanmeldpagina gaat donderdag 10 september open.

Het Repair Café is zaterdag 19 september in drie rondes: 11, 12 en 13 uur.

Goed bezocht Repair Café zonder wachttijd

Blik op de computer en de textiel tafels

Het Repair Café van 15 februari was bijzonder om meerdere redenen. Allereerst waren bijna alle reparatie-vrijwilligers aanwezig, zodat we veel reparaties tegelijkertijd aan konden pakken. Dat bleek wel in Café de Borger, waar nooit meer dan vier mensen zaten te wachten op hun beurt. In totaal hebben we 67 reparaties uitgevoerd, waarvan er 43 gelukt zijn!

Anita en Pauline bij het inschrijven

Ook bij de inschrijving was het anders dan anders. Door verschillende omstandigheden konden we niet rekenen op vier van de zes organisatie-vrijwilligers. Daarom werd u bij de inschrijftafel welkom geheten door Anita en Pauline. Hoewel het voor hen wat onwennig was, konden ze alle bezoekers ontvangen en van een volgnummer voorzien. Hartelijk dank voor jullie hulp!

Op 15 februari was het eerste Repair Café zonder Petra Ybeles Smit. Zij was lid van het organisatie team en hielp vaak bij het inschrijven. Op 6 februari 2020 is ze plotseling overleden. We stonden samen stil bij het begin van het Repair Café en er was een foto van haar opgesteld bij de uitgang. We zullen haar vrolijke lach en haar inzet voor het Repair Café missen.

Het Repair Café op 21 maart gaat vanwege het coronavirus niet door. Het eerstvolgende Repair Café zal op zaterdag 18 april zijn, van 11:00 – 13:30 uur in het OBG, zaal Atelier.