Kerst-verlichtingsactie een groot succes

KerstverlichtingSoms komt er een bezoeker met een leuk idee, zoals Franca. Zij zat met een kerstboom-verlichtingssnoer dat niet werkte vanwege een kapot lampje en een nieuw lampje was niet meer te koop. Haar idee was een oproep te doen voor kapotte verlichtingssnoeren en reservelampjes om zo een weer werkende kerstverlichting te maken, het werkte! Samen met een ervaren techniekvrijwilliger ging zij voortvarend aan de slag en met succes! Franca staat links op de foto. Er zijn zaterdag 3 kerstsnoeren gered van de afvalberg,

Lees verder

Special: Kerst-verlichtingsactie op zaterdag 18 nov

Dit is een idee van Repair Café bezoekster Franca: “Net zoals bij mij op zolder hebben vast veel mensen incomplete of niet meer werkende kerstboomverlichting liggen. Soms ontbreken er slechts enkele lampjes en zouden we elkaar kunnen helpen met een aanvulling. Er is vast ook bereidheid om lampjes in te leveren.” Herkent u dit? Ga dan op zoek naar uw oude kerstboomverlichting of kerstlampjes en kom 18 november bij ons langs. Wie weet treft u bij ons een ontbrekend lampje aan of kunt u iemand blij maken met uw overtollige lampjes.

Drukte in de kelder bij fiets-verlichtingsactie

Het Repair Café van 21 okt was extra druk. Misschien kwam het omdat we deelnamen aan de anwb fietsverlichtingsactie. Daarvoor kon men terecht bij Han en Henk in de kelder bij het Hobbycentrum. Naast fietsen repareren kunnen ze er ook lassen.

De cijfers: Er waren 62 bezoekers en in totaal 69 reparaties. Deze maand 8 fietsreparaties, waarvan 4 met fiets-verlichting.  De anwb-kist blijft in huis, dus we kunnen u in nov ook nog helpen met uw fietsverlichting. Lees verder

Najaars Repair Café weer goed bezocht

Zaterdag 21 oktober is er extra aandacht voor fietsverlichting. Laat je fiets nakijken en zorg dat je gezien wordt. Je kunt terecht in het Hobbycentrum in de kelder van het OBG, waar onze fietsvrijwilligers Han en Henk voor je klaar staan. Zij helpen om je verlichting in orde te maken.

Iemand die er ook altijd voor zorgt dat ze gezien wordt is Rini. Hier helpt ze lachend bij het smeren van de broodjes voor de vrijwilligers.

Het was lekker druk op 16 sep, er waren 53 bezoekers die in totaal 60 reparaties aan-boden. 32 Apparaten, kledingstukken en fietsen zijn gerepareerd. 16 kregen advies en 12 konden helaas niet gered worden.

 

 

Lees verder

Laatste reparaties voor de zomerstop

In de kelder wordt niet alleen aan fietsen gewerkt. Deze keer was er een massagetafel, waarvan de stabiliteit te wensen over liet. Han en Henk haalden alles uit de kast om hem weer op z’n pootjes te laten staan. Gelukkig is dat wel gelukt.

Het is nu nog niet helemaal duidelijk wat de verhuizing van het hobbycentrum betekent voor onze werkzaamheden in de kelder.
Voorlopig blijven we repareren, we houden u op de hoogte.

Lees verder