Op 19 sep weer Repair Café, maar wel op afspraak

Repair Café

Op 19 sep is het eerste Repair Café in corona-tijd, we houden ons aan de corona-regels. Om een lange wachtrij te voorkomen zullen de reparaties alléén op afspraak worden uitgevoerd. Er komen drie rondes, die starten om 11, 12 en 13 uur. De capaciteit is beperkt door de ruimte en het aanatl reparateurs. Bezoekers kunnen zich inschrijven met één reparatie, waarbij ze zelf aangeven hoe laat en met welk voorwerp ze komen. De reparateurs zitten elk aan een eigen tafel en houden 1,5 meter afstand van elkaar en van de bezoekers.

Op deze manier willen we toch een Repair Café organiseren.
De aanmeldpagina gaat donderdag 10 september open.

Het Repair Café is zaterdag 19 september in drie rondes: 11, 12 en 13 uur.

Goed bezocht Repair Café zonder wachttijd

Blik op de computer en de textiel tafels

Het Repair Café van 15 februari was bijzonder om meerdere redenen. Allereerst waren bijna alle reparatie-vrijwilligers aanwezig, zodat we veel reparaties tegelijkertijd aan konden pakken. Dat bleek wel in Café de Borger, waar nooit meer dan vier mensen zaten te wachten op hun beurt. In totaal hebben we 67 reparaties uitgevoerd, waarvan er 43 gelukt zijn!

Anita en Pauline bij het inschrijven

Ook bij de inschrijving was het anders dan anders. Door verschillende omstandigheden konden we niet rekenen op vier van de zes organisatie-vrijwilligers. Daarom werd u bij de inschrijftafel welkom geheten door Anita en Pauline. Hoewel het voor hen wat onwennig was, konden ze alle bezoekers ontvangen en van een volgnummer voorzien. Hartelijk dank voor jullie hulp!

Op 15 februari was het eerste Repair Café zonder Petra Ybeles Smit. Zij was lid van het organisatie team en hielp vaak bij het inschrijven. Op 6 februari 2020 is ze plotseling overleden. We stonden samen stil bij het begin van het Repair Café en er was een foto van haar opgesteld bij de uitgang. We zullen haar vrolijke lach en haar inzet voor het Repair Café missen.

Het Repair Café op 21 maart gaat vanwege het coronavirus niet door. Het eerstvolgende Repair Café zal op zaterdag 18 april zijn, van 11:00 – 13:30 uur in het OBG, zaal Atelier.

Drukte bij het eerste Repair Café in 2020

Bezoekers en reparatievrijwilligers werken samen om kapotte spullen te redden van de afvalberg

Zaterdag 18 januari was een druk Repair Café, er waren zo’n 67 bezoekers en we moesten om 13:00 uur de inschrijving van nieuw reparaties sluiten. In totaal waren er 71 reparaties, waarvan er 44 gelukt zijn (62%). In 8 gevallen konden we een advies geven, waarmee een oplossing mogelijk is. 19 Dingen konden, helaas, niet worden gered.

Overzicht van het Atelier

Het volgende Repair Café is zaterdag 15 februari, van 11:00 – 13:30 uur in het OBG.

Jaaroverzicht 2019: zo’n 502 artikelen gerepareerd

Reparaties per maand per categorie

Het jaaroverzicht van 2019 geeft het beeld dat het na de zomer een stuk drukker was. Zien we een langzaam afnemend aantal in de eerste maanden van het jaar, na de zomer werden er duidelijk meer spullen aangeboden. Het grootste gedeelte betreft elektrische reparaties. Maar ook de andere categorieën komen elke maand voor.

Lees verder

Komen en gaan op druk bezocht Repair Café

Carla, Mena en Tineke

Zaterdag 16 november was het laatste Repair Café in het OBG dit jaar. We namen afscheid van Carla, die 7 jaar actief was bij de textielreparaties. Bedankt voor je inzet en succes met je andere werkzaamheden. Gelukkig hebben we ook een nieuwe vrijwilliger, Tineke. Zij maakt het klavertje vier achter de naaimachines weer compleet. We wensen je veel plezier bij het repareren en natuurlijk ook veel gezellige uren.

Lees verder