Dubbele pizza pan doet het weer: het was een hele klus

Reparatie van een pizzapan
Op het Repair Café van 18 mei kwam iemand met een dubbel pizza pan, die het niet meer deed en kortsluiting gaf. Het was een hele klus om de pan helemaal uit elkaar te halen, te controleren, opnieuw te isoleren en weer in elkaar te zetten. Maar na afloop van het Repair Café was de pan weer tip-top in orde!

Printer geredWe zien ook vaak mensen met een defecte printer. Die kunnen we vaak nog wel redden, b.v. door de papier-storing op te heffen, inkt-cartridges te vervangen of de print-koppen te reinigen. Zo kan het zijn dat u blij met uw geredde pinter naar huis kunt.

Het volgende Repair Café is zaterdag 15 juni
van 11:00 – 13:30 uur in het OBG.


In juli en augustus zijn we op vakantie.

Pluchebeesten zingen weer na bezoek aan Repair café

Op 20 april kwam een bezoeker met 3 pluche beesten langs, die stil waren gevallen. Batterijen leeg? draadjes los? Hij wist het niet.  Gelukkig kon Wiemer ze alle drie weer aan het zingen krijgen, batterijtje vervangen, draadjes gesoldeerd, een beetje aandacht voor de knuffel en dan zingt ie weer.

We kregen 47 voorwerpen, daarvan hebben we er 27 gered. Bij 9 voorwerpen konden we een advies geven en 11 konden helaas niet worden gered.

Onze Han was weer in zijn sas met een stofzuiger. De foto na afloop zullen we hier niet tonen, want dan komen we in een vervroegde zwarte piet discussie terecht. We willen u vragen om, vooral bij stofzuigers, uw apparaat eerst goed schoon te maken voordat u het meeneemt naar het Repair Café. Dat scheelt onze vrijwilligers een wasbeurt en de werking van uw apparaat gaat er ook op voorruit.

Het volgende Repair Café is zaterdag 18 mei van 11:00 – 13:30 uur in het OBG.

Kleurrijke reparaties in februari

De kledingreparatietafel biedt altijd een kleurrijke aanblik. De dozen met gekleurde klosjes garen, de lapjes, de ritsen en de knopen zijn niet grijs of grauw. De vrijwilligers zijn meestal ook vrolijk gekleurd, wat kleding betreft en hun haarkleur verandert met het seizoen mee.

Karel kon vandaag aan de slag met een groen Nespresso-apparaat, mooi passend bij zijn koffiekopje. Volgens mij is de reparatie gelukt, al kan hij niet vertellen wat hij nou precies gedaan heeft. Soms heb je gewoon geluk …

 

Het volgende Repair Café is za 16 maart.
Van 11:00 – 13:30 uur bent u welkom net uw kapotte spullen in zaal het Atelier van het OBG.