Start Repaircafe op 28 februari 2015

Op zaterdag 28 februari wordt een start gemaakt met een RepairCafe in Nijmegen-Noord tijdens de Deelmiddag in Voorzieningenhart De Kliff. Het RepairCafe is gedurende de gehele middag ( van 12.30 tot 17.00 uur) geopend.

Repareren in plaats van weggooien. Repaircafe, goed voor het milieu, de portemonnee en de sociale contacten.

Met het Repaircafe Nijmegen-Noord willen we onder meer verspilling tegengaan, reparatiekennis behouden en verspreiden en mensen met verschillende achtergronden op een nieuwe manier met elkaar in contact brengen. “Daarnaast is het zonden om bruikbare spullen weg te gooien” vinden velen met ons. De toegang tot een RepairCafe is gratis.

In een Vol verwachtingmaatschappij waarin sociale verbanden steeds losser worden zit je vaak met kapotte spullen waar je geen raad mee weet wanneer je het niet zelf kunt repareren. Vroeger konden familie of buren misschien helpen. Maar we hebben het ook vaak allemaal te druk en de reparatiekennis verdwijnt. Altijd maar alles weggooien is een dure optie. Hergebruik spaart de portemonnee en de CO² uitstoot. Vanaf 28 februari 2015 willen we proberen een RepairCafe in de lucht te houden, waar het mogelijk is om uw kapotte spullen te (laten) repareren. In principe is het gratis. benodigde onderdelen, bijv een fietsband of rits moet men zelf betalen. Bijdragen in de pot zijn zeer welkom voor de aanschaf van gereedschap en materialen.
27 februari 2015 Bewerken