Kerst-verlichtingsactie een groot succes

KerstverlichtingSoms komt er een bezoeker met een leuk idee, zoals Franca. Zij zat met een kerstboom-verlichtingssnoer dat niet werkte vanwege een kapot lampje en een nieuw lampje was niet meer te koop. Haar idee was een oproep te doen voor kapotte verlichtingssnoeren en reservelampjes om zo een weer werkende kerstverlichting te maken, het werkte! Samen met een ervaren techniekvrijwilliger ging zij voortvarend aan de slag en met succes! Franca staat links op de foto. Er zijn zaterdag 3 kerstsnoeren gered van de afvalberg,

Gouden uurwerkZaterdag 18 november waren bijna alle vrijwilligers aanwezig. Daardoor konden we veel reparaties uitvoeren en duurde het niet lang voor men aan de beurt was. Er werd lekker gerepareerd. In totaal zijn er 59 dingen ter reparatie aangeboden. 31 daarvan zijn gerepareerd, 11 gingen met advies naar huis en 17 konden helaas niet worden gered. De mooie ‘gouden’ klok op de foto  hiernaast is door Maarten weer helemaal gesmeerd en goed afgesteld. Deze zal  precies op tijd het nieuwe jaar inluiden.

Koffiezet apparaatNaast deze speciale zaken waren er natuurlijk ook weer veel andere reparaties. Zo zagen we een aantal koffiezetapparaten: 3 Senseo’s, een DeLonghi, een Nespresso en een gewoon filterapparaat. Het blijkt dat mensen nogal eens ‘vergeten’ om hun koffiezetapparaat regelmatig schoon te maken. Door het vocht in b.v de keuken gaat de koffie in het apparaat aankoeken en na verloop van tijd ontstaan er storingen. TIP: Kijk dus goed in de gebruiksaanwijzing en maak uw apparaat regelmatig schoon.

In december is er geen Repair Café in het OBG vanwege de kerst. We wensen u prettige feestdagen.
Het eerstvolgende Repair Café is zaterdag 20 januari, van 11:00 – 13:30 uur in het OBG.

LET OP, in het weekend van 19 – 21 januari is de feestelijke start van het European Green Capital jaar, Nijmegen is in 2018 de Groene Hoofdstad van Europa.
Kijk voor het programma op www.wndrtn.nl