Feestelijkheden bij Repair Café – 425 jaar OBG

Zaterdag 21 mei stond in het teken van het 425-jarig bestaan van het OBG. Burgemeester Bruls opende een tentoonstelling over de geschiedenis van het Oud Burgeren Gasthuis, dat in 1592 in de binnenstad van Nijmegen werd gesticht.
Door de feestelijkheden was het een drukte van belang, veel mensen namen ook even een kijkje in het Repair Café. “Veel van gehoord, maar nog nooit bezocht”, “Prettige sfeer” en “Wat een goed initiatief” waren enkele van de enthousiaste reacties.

Burgemeester Bruls had ook even tijd om kennis te maken met ons Repair Café. Hier legt Petra hem uit hoe alles in z’n werk gaat.

Ondertussen werd er gewoon gerepareerd zoals dat elke maand gaat: 53 reparaties en 48 bezoekers. Deze keer waren er wel 8 bezoekers van 80 jaar of ouder!

In totaal werd 66% van de reparaties succesvol afgerond, dat is een hele mooie score.

 Gerepareerd? ja ja/nee nee totaal
Totaal 36 5 12 53

Bij het textiel ging het anders dan anders. Omdat het erg druk was, bood een bezoekster spontaan aan om zelf een paar knopen aan een jas te zetten. Die jas was van een andere bezoeker, dus die was blij met de extra hulp.

Later op de middag kwam een bezoeker in Middeleeuwse kledij langs. Hij had nu even niets te repareren of te herstellen. Maar hij kent nu de weg naar het Repair Café.

Het laatste Repair Café voor de vakantie is
zaterdag 17 juni van 11:00 – 13:30 uur in het OBG.