18 oktober 2019: tien jaar Repair Café!

10 jaar Repair CaféOp vrijdag 18 oktober vieren de Nijmeegse Repair Cafés de 10de verjaardag van Repair Café in Nederland. Voorafgaand aan het Repair Café is er een gezamenlijke lunch voor vrijwilligers van de verschillende Repair Cafés uit de Nijmeegse wijken. Voor bezoekers is er iets lekkers bij de koffie.

Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Het allereerste Repair Café organiseerde Martine op 18 oktober 2009 in Amsterdam-West. Na 10 jaar zijn er nu al 474 Repair Cafés in Nederland en wel 1916 wereldwijd! In Nijmegen zijn er 7 in verschillende wijken en ook in de buurgemeenten worden Repair Cafés georganiseerd. Samen zorgen ze ervoor dat er minder spullen worden weggegooid. Met de SIRE-campagne Waardeer het, repareer het, onderschrijven we het belang van repareren en het zorgvuldig omgaan met grondstoffen.Op een Repair Café kunt u terecht voor reparaties aan kleine elektrische en huishoudelijke apparaten, kleding, meubeltjes, laptops, speelgoed, fietsen en rollators. Als het mogelijk is zal u gevraagd worden zelf de handen uit de mouwen te steken. Dan leert u er ook nog iets van!

Deskundige reparatievrijwilligers proberen samen met u zoveel mogelijk spullen van de afvalberg te redden. Gereedschap en reparatiemateriaal zijn aanwezig. En wilt u netjes geknipt worden, kom dan tijdens deze middag naar het Kappers Café voor mannen, vrouwen en kinderen.

Ook wie niets heeft om te repareren, is van harte welkom om mee te helpen bij een reparatie van iemand anders of voor een gezellig praatje. Repair Café gaat niet alleen om het repareren van spullen en het verminderen van afval, maar ook om mensen uit de stad samen te brengen en te verbinden.

Repair Café Willemskwartier: vrijdag 18 oktober 13:00 – 16:00 uur
Huis van Compassie Groenestraat 170, 6531 HW Nijmegen