Over Repaircafe Nijmegen-West

Repair Café kom je ook?

Wat doen twee organisaties wanneer ze allebei in dezelfde buurt een Repair Café willen opzetten? Samenwerken! In Nijmegen West hebben Bij Bosshardt – buurtsteunpunt van het Leger des Heils  & De Hobby – Hobbycentrum de Nonnendaal elkaar gevonden! Beide organisaties zetten zich samen met actieve buurtbewoners in voor het repareren en hergebruiken van spullen.

Het Repair Café is een goed project om buurtbewoners met elkaar te verbinden! Iedere eerste zaterdag van de maand opent het Repair Café in Nijmegen – West haar deuren. Bent jij die handige buurtbewoner die ons kan en wil helpen of ben je juist op zoek naar die handige buurtbewoner? Ook voor gewoon een kopje koffie, een praatje of zomaar even zitten, ben je van harte welkom!

Bij Bosshardt – Huiskamer van de buurt

In mei 2012 is het buurtsteunpunt Bij Bosshardt voor het eerst gestart in Nijmegen op de Molenweg 97. Bij Bosshardt wil een echte huiskamer zijn voor mensen uit de buurt. Net als bij Majoor Bosshardt is hier ook elke buurtbewoner welkom voor een kopje koffie, een praatje of gewoon om even rustig te zitten of samen wat te doen. De koffie, thee en limonade zijn gratis. Voor maaltijden wordt een kleine vergoeding gevraagd. Achterin Bij Bosshardt bevindt zich een kleine tweedehands kledingwinkel.

www.legerdesheils.nl/locatie/buurthuiskamernijmegen

De Hobby-Hobbycentrum de Nonnendaal

Bij het Hobbycentrum aan de Nieuwe Nonnendaalseweg 98 kun je op werkdagen zelfstandig aan je hobby werken. Voor deelnemers zijn machines en gereedschappen gratis beschikbaar. Ook deelnemers zonder of met ervaring zijn van harte welkom. Er zijn workshops en cursussen voor praktisch alle activiteiten die op Hobbycentrum de Nonnendaal gedaan kunnen worden. Een kopje koffie in de kantine, een praatje maken met andere deelnemers, meekijken of zelf aan je hobby werken: het kan allemaal.

hobbycentrumdenonnendaal.nl