Economieles over repareren op school

Krijg jij bij Economie binnenkort les over repareerbaarheid? Dat zou zo maar kunnen! De organisatie 21st Century Economics heeft lesmateriaal ontwikkeld waarmee economieleraren dit onderwerp in de klas kunnen behandelen.

Elektrische apparaten

Tijdens de les gaan leerlingen de repareerbaarheid van een elektrisch huishoudelijk apparaat onderzoeken. Die opdracht is onderdeel van een les over de economische en technische levensduur van apparaten. De les gaat ook in op de rechten van consumenten met betrekking tot garantie.

Actuele thema’s

21st Century Economics ontwikkelt economieonderwijs dat aansluit bij actuele thema’s. Reparatie van consumentenproducten is zo’n thema, schrijft Henny van Dongen op de website van de organisatie. “Wij zouden graag zien dat de kaart van Nederland en België zwart kleurt van de Repair Cafés, omdat we de overdracht van reparatiekennis ontzettend belangrijk vinden.”

Repair Café op school

De organisatie voor economie-onderwijs denkt dat scholen hierin ook een rol kunnen spelen. “Bijvoorbeeld door een Repair Café te faciliteren met een ruimte, of door zelf een Repair Café te beginnen met vrijwilligers van binnen en buiten de school.”

Van de les is naast het leerlingmateriaal ook een docentenhandleiding met antwoordmodel beschikbaar.

Meer lezen

Artikel overgenomen van www.repaircafe.org