Internationale Repair Café Week 2018

Internationale Repair Café Week 2018Van 13 tot en met 21 oktober 2018 is het weer Internationale Repair Café Week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Doe mee, repareer je dierbare kapotte spullen in het Repair Café!

Op woensdag 18 oktober 2018 is het negen jaar geleden dat Martine Postma het allereerste Repair Café organiseerde. Op die dag in 2009 kwamen tientallen buurtbewoners met hun kapotte spullen naar een theater in Amsterdam-West. Intussen zijn er meer dan 1.600 Repair Cafés in 33 landen, verspreid over zes continenten. Tijdens de Internationale Repair Café Week (IRCW) willen we nog meer mensen enthousiast maken voor samen repareren.

Elk Repair Café viert zijn eigen feestje
De IRCW is geen groot feest op één locatie. Het is een enorm feest verspreid over honderden Repair Café-locaties! Elk team viert zijn eigen feestje door met bezoekers samen spullen te repareren. Misschien wel met een speciaal thema, slingers en taart. Alles is mogelijk. Wat het wordt, hangt af van de organisatoren ter plaatse.

In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren leuk is.

Doe mee!
Wil jij ook laten zien dat je fan bent van repareren? Bezoek dan in de IRCW een Repair Café bij jou in de buurt. Of start er zelf een en meld je daarmee aan voor de IRCW. Stichting Repair Café International helpt je graag op weg.