November Repair Café met fietsreparaties in de hal

Na jaren reparatiewerkzaamheden in de kelder van het OBG, konden wij op 17 november onze fietsreparateurs, Han en Henk, feestelijk verwelkomen op de begane grond. Ze kregen een plek vlak naast de ingang bij de schuifdeur. Door de verbouwing van de kelder tot ruimte voor  dagbesteding was er daar geen ruimte meer voor fietsreparaties. Gelukkig is er nu een mooie plek gevonden, prominent in het zicht en meer verbonden met de activiteiten in het atelier.

Reparatie resultaten

In het atelier werd met vele handen gewerkt aan de reparatie van allerlei kapotte spullen. Er waren 37 bezoekers met in totaal 48 reparaties. 31 Voorwerpen werden gered van de afvalberg, dat is 65%! Voor 8 reparaties konden we een advies geven voor gebruik of verdere reparatie. En 9 dingen konden helaas niet worden gered. Die kunnen met een gerust hart naar de milieustraat worden gebracht.

Op de valreep heeft Frits nog een baard-trimmer gered. Hij heeft het schakelaartje kunnen vervangen. De bezoeker was door Romito doorgestuurd om te kijken of wij het apparaat konden redden. No problem!.

Op Groene Vrijdag 14 december is er een extra Repair Café in Stip-Oost, Elzenstraat 4.