Voor elke schroef is er een schroevendraaier …

Emmer vol schroevendraaiersAls eerste vrijwilliger komt Maarten al vroeg binnen. Met zijn karretje vol gereedschap-koffers en onderdelen. Op zijn plek begint hij met het inrichten van z’n werkplek. Prominent op tafel een grote emmer vol met heel veel verschillende schroevendraaiers. Ja, je moet er wel voor zorgen dat je niet misgrijpt …
Zaterdag 19 mei hebben we 33 reparaties kunnen verrichten, daarvan zijn er zelfs 61% gelukt.

 

Groene SenseoEen oude bekende op het Repair Café is de Philips Senseo. Er zijn er veel van verkocht en die gaan ook wel eens kapot. Gelukkig weten we wel raad met deze apparaten, knipperde lampjes en kleine kopjes zijn voor ons geen probleem. Op de foto ziet u Frits aan de slag met een magneetje, dat verroest en wel de vlotter deed klemmen. Met een nieuw magneetje en een waterdicht gelijmde vlotter kan de Senseo er weer even tegen.

 

Stofzuiger draadbreuk

Aan een andere tafel was Han bezig met een draadbreuk in een stofzuiger. Het kostte wat moeite om de stofzuiger te demonteren, maar daarna kon het snoer weer netjes op de haspel worden gemonteerd.

In de kelder is hard gewerkt aan de reparatie van fietsen. De laatste klus vroeg zo veel tijd dat we al klaar waren met de evaluatie toen onze reparateurs Han en Henk uit de kelder tevoorschijn kwamen. Ook in juni hopen we nog fietsen te kunnen repareren.

 

Het volgende Repair Café is zaterdag 16 juni, van 11:00 – 13:30 uur in het OBG.