Verbouwing kelder is begonnen – fietsen welkom

Onze vrijwilligers staan voor u klaarOnze vrijwilligers staan elke derde zaterdag van de maand klaar om u te helpen met de reparatie van uw kapotte spullen.
In maart wisten 31 mensen de weg naar het Repair Café te vinden. In totaal waren er 37 reparaties. 17 gelukt, 12 advies en 8 niet gelukt.
In april 2018 zullen we fietsen en rollators repareren in het halletje in de kelder. De rest van de kelder wordt verbouwd tot OBG dagbestedings-ruimte.

Gebogen over een transistor uit 1962
Sommige reparaties zijn niet eenvoudig. Op de foto ziet u 5 heren gebogen over een transitor-radio uit 1962. Dat is te lastig om tijdens een Repair Café te repareren. Want we hebben geen audio meet-apparatuur en geen onderdelen op voorraad. Misschien kunnen we een enthousiaste vrijwilliger vinden die de uitdaging wil aannemen. Het helpt al wel als u zelf het elektrische schema kunt opzoeken.
Als het niet lukt verwijzen we u naar de professionele audio-reparateur.

 

Monique werkt op de grondDat kledingreparatie ook niet altijd eenvoudig is blijkt uit de foto hiernaast. Monique werkt aan het herstel van leren bank-kussens. Die waren versleten, maar de bank zat zo lekker dat Henk er geen afscheid van wilde nemen. Na overleg wilde Monique de kussens wel onder handen nemen om ze weer op te lappen. Door ruimtegebrek aan de kleding-tafel kwam ze wel met haar werkzaamheden op de grond terecht. Daar kon ze meteen laten zien hoe flexibel ze nog is.

 

Het volgende Repair Café is zaterdag 21 april, van 11 – 13:30 uur bent u welkom
in het OBG, Professor Cornelissenstraat 2 in Nijmegen-Oost.