Mooi weer en veel geslaagde reparaties in april

Samen draadjes solderenOp zaterdag 21 april was het mooi weer en kwamen er zo’n 41 mensen naar het Repair Café. Samen met de vrijwilligers werd 61% van de spullen gerepareerd en 15% kreeg  advies. Zo maakte Karel samen met de eigenaar de bedrading van een Sparta fietsaccuoplader weer in orde. Op de foto solderen ze de draden weer netjes vast onder het toeziend oog van Wiemer.
Update: fietsreparaties zijn nog mogelijk in mei en juni.

Koffiezettter op z'n kop

We raken niet onderste boven van koffiezet-apparaten. We kunnen Senseo’s repareren, Nespresso’s en natuurlijk ook ‘gewone’ koffiezetapparaten. Soms is het nodig een onderdeel te bestellen, dat kan u dan zelf doen. Bij het volgende Repair Café kunnen we dat onderdeel dan weer netjes inbouwen.
* Onderhoud en reinigen belangrijk *
Bureaulamp schakelaarVolg de instructies van de leverancier om uw koffieapparaat geregeld schoon te maken. Dat voorkomt storingen en dure reparaties.

 

Er waren ook diverse lampen met kleine en grote gebreken. Han maakte een bureaulamp uit 1940 weer in orde. Het goedkope vervangende schakelaartje bleek te snel defect. Gelukkig konden de contacten nog een beetje bijgebogen worden.

Verder kunnen we fittingen repareren, stekkers of snoerschakelaars aanzetten en bedrading vervangen. Oude lampen krijgen zo een tweede leven.

 

Het volgende Repair Café is zaterdag 19 mei van 11:00 – 13:30 uur
in het OBG, Prof. Cornelissenstraat 2, 6524 PJ Nijmegen