Repair Cafés in Nijmegen en omgeving

[slideshow_deploy id=’946′]
Repair Café Nijmegen is een netwerk van Repair Café initiatieven in Nijmegen en omgeving.

Feestelijke opening van Green Capital 2018 op 19-20-21 januari 2018

Nijmegen winner 2018 European Green CapitalNijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018. Na steden als Kopenhagen, Bristol en Hamburg is Nijmegen de eerste Nederlandse stad die de eretitel Groene Hoofdstad van Europa mag dragen!
We vieren dat met Wondertuin: een driedaags festival rond het thema duurzaamheid. Voor alle doelgroepen, jong en oud. Inspirerend, zinnenprikkelend én dansbaar.
Wondertuin laat zien waarom Nijmegen deze titel heeft verdiend en hoe ze deze het komend jaar verder inhoud wil geven. We onderstrepen de universele noodzaak van duurzaamheid met mooie verhalen en zetten nationale én lokale initiatieven in het licht. We laten zien dat duurzaam leven niet iets is voor een ander, maar een inspirerende uitdaging kan zijn voor iedereen. En je kunt op Wondertuin ook geweldig dansen, eten & drinken en van kunst, muziek en theater genieten. Het is en blijft natuurlijk wel een festival…

Repair Café Nijmegen ondertekent het Manifest Green Capital 2018

Nijmegen winner 2018 European Green CapitalVrijdag 30 juni 2017 ondertekende Repair Café Nijmegen in het Valkhof het Manifest Green Capital 2018. Daarmee onderschrijven we de groene ambities van Nijmegen, voor tijdens en zeker ook ná 2018. We zijn betrokken bij het thema Circulaire Economie.
Klik hier om het manifest te bekijken. Wil je het ook graag ondertekenen, neem dan contact op met: greencapital@nijmegen.nl.

Het Duurzame Estafettestokje voor Repair Café Nijmegen

Overdracht Estafettestokje

Op 28 januari 2017 kregen we het Duurzame Estafettestokje van de Green Capital Challenge 2018 overgedragen van Hugo van der Kallen. Repair Café Nijmegen draagt bij aan een Circulaire Economie. Walter van der Cruijsen heeft het stokje in ontvangst genomen.
Op 16 februari hebben we het stokje doorgegeven aan Nila Patty, initiatiefnemer van de Nijmeegse Afval Challenge, in 30 dagen minder afval.

Prijs voor het meest verbindende wijkidee

Prijs In januari 2016 kregen wij de eerste prijs voor het “Meest verbindende (wijk)idee” op het festival Nijmegen Maken Wij. Wij zijn trots op al onze vrijwilligers die de Repair Cafés elke maand weer mogelijk maken.

Klik op “Locaties” in het menu voor een plattegrond van Nijmegen en omgeving.
Via de pins op de kaart en de links in de agenda komt u op de websites van de verschillende Nijmeegse Repair Cafés.