Geen Repair Cafés toegestaan tijdens lockdown

Corona-virus

Door de lockdown zijn geen Repair Café-bijeenkomsten toegestaan, in elk geval tot en met vrijdag 14 januari 2022.

Repair Café International spoort organisatoren aan om – net als in de vorige lockdowns – ook nu weer andere wegen te zoeken om toch te kunnen blijven repareren. Bijvoorbeeld door mensen kapotte spullen te laten afgeven bij vrijwilligers thuis of door online sessies te organiseren waarop mensen repareeradvies kunnen geven en krijgen.

Grote behoefte aan reparatiediensten, ook nu

“Het komt wederom aan op de veerkracht van ons netwerk”, zegt Martine Postma van Repair Café International. “In de vorige lockdowns hebben we gezien dat er grote behoefte is aan reparatiediensten. Mensen zonder reparatiekennis zullen ook de komende tijd hulp nodig hebben als er dingen kapot gaan. En onze reparateurs zitten niet graag stil; die willen die hulp graag bieden. Ik hoop heel erg dat het op zo veel mogelijk plaatsen lukt om die twee groepen ook nu bij elkaar te brengen.”