Advies blijft: voorlopig geen Repair Cafés

Repair Café International adviseert vrijwilligers in Nederland en Vlaanderen nog altijd om voorlopig geen Repair Café-bijeenkomsten te organiseren. Dat doen ze na bestudering van de jongste berichten van de Nederlandse overheid.

Corona-virusWeliswaar mogen in ruimtes waar mensen vooral zitten, sinds 19 november weer dertig mensen tegelijk aanwezig zijn. Maar in een Repair Café blijven mensen niet steeds op hun plaats; ze lopen ook rond. Voor doorstroomlocaties zoals musea en bibliotheken wordt in de nieuwste berichten alleen gezegd dat mensen een tijdvak moeten reserveren. Hoeveel mensen tegelijk in zo’n tijdvak welkom zijn, wordt niet genoemd. Eerder was dat maximaal vier personen of één huishouden.

Mede door deze onduidelijkheid adviseren we hetzelfde als vóór de verzwaring van de gedeeltelijke lockdown. Dus: wie het zekere voor het onzekere wil nemen, kan volgens Repair Café International de komende weken beter geen Repair Café bezoeken of organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *